Helen's Bio Line

Shop

Tipologjitë e Lëkurës

4 tipologjitë e lëkurave

1. Lëkure normale

 

Lëkura është e hidratuar, e butë, nuk ka mbiprodhim yndyre dhe as nuk krijon ndjesinë e tendosjes. Pore janë të madhesisë normale në gjithë fytyrën.

1. Lëkure mikse

 

Lëkura është e yndyrshme tek zona T (hundë – ballë – mjekër) dhe normale në pjesën tjetër të fytyrës. Poret në këtë zonë janë të zmadhuara ndërsa në pjesën tjetër të fytyrës janë normale.

1. Lëkure e yndyrshme

 

Lëkura është e gjitha e yndyrshme jo vetëm tek zona T (hundë – ballë – mjekër). Shkëlqen dhe poret janë goxha të zmadhuara. Të krijon edhe ndjesinë e yndyrës në duar kur e prek.

1. Lëkure e thatë

 

Lëkura ka tendencë të krijojë ndjesinë e tendosjes, në pamje duket pa hidratim, pa shkëlqim dhe ndonjeherë ka tendencë edhe të krijojë si petëza të bardha. Poret janë shumë pak të dukshme. 

Nëse doni të kuptoni se cilës tipologji lëkure i përkisni ju lutem plotësoni skin testin